Auteur Topic: Ik krijg SMB niet werkende...  (gelezen 783 keer)

Fulcoboy

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Ik krijg SMB niet werkende...
« Gepost op: januari 19, 2018, 11:37:36 am »
Heb deze week een nieuwe Dune HD Solo Lite gekocht en meteen firmware geupdate naar de nieuwste versie maar wat ik ook doe ik geraak via SMB niet geconnect op mijn gedeelde schijven... Ik had voorheen Kodi op een raspberry pi geinstalleerd staan en daar kon ik zonder problemen mee connecten op mijn schijven dus aan mijn computer zal het niet liggen...

Iemand reeds ervaring met deze problemen en een eventuele oplossing?

Gerritje

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 25
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #1 Gepost op: januari 20, 2018, 11:03:46 am »
Zie je de schijven wel maar heb je geen rechten om de schijf te benaderen?
Of zie je ze helemaal niet?

MartinvdKleij

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #2 Gepost op: februari 11, 2018, 11:41:40 pm »
Ik wil heel simpel bestanden van mijn pc overzetten op de externe HD die aan de Dune hangt, maar is mij tot nu toe nog niet gelukt.
Heb de map op de pc op share, met alle rechten.

EricR

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 204
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #3 Gepost op: februari 15, 2018, 09:14:12 am »
Zoals Gerritje zegt; Zie je de schijven wel maar heb je geen rechten om de schijf te benaderen?
Of zie je ze helemaal niet?

Zie je de te kopieren map van de PC in de netwerkbrowser van de Dune? En is de Dune zichtbaar op het SMB netwerk via de computer?

Heb je al geprobeerd te opties "Snelle schijf toegang" en "Snelle SMB toegang" aan en uit te zetten?

johnberg

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 75
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #4 Gepost op: april 22, 2018, 12:44:33 pm »
Ik had laatst ook een probleem met SMB.
Ik gebruikte een Android box met LibreElec en Kodi als server.
De Dune zag deze wel, maar allerlei problemen met rechten enz. geen verbinding.
SMB heeft 3 versies nl 1,2 en 3, je kunt in een server de laagste en hoogste versie instellen.
In LibreElec stond dit van 2 naar 3.
Heb dit toen ingesteld van 1 naar 3 en het probleem was opgelost.
Ik denk dat de Dune gewoon geen SMB 2 ondersteunt.
Misschien staat in jouw Windows computer de laagste versie ook op 2 ingesteld.

EricR

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 204
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #5 Gepost op: april 26, 2018, 09:09:08 am »
Dit is inderdaad in een hoop gevallen het probleem, SMB v2 wordt als het goed is wel ondersteund maar v3 niet.

polypenko

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #6 Gepost op: april 28, 2018, 06:36:45 pm »
Ik heb het als volgt opgelost.

Ik kon dus wel mijn mappen die op de Desktop gedeeld stonden zien op de Dune Lite, maar ik kon
de data niet benaderen.

In de Fall Update staat SMB "ondersteuning voor SMB 1.0 etc" het derde vinkje Server niet aan!

In mijn geval was het dus in 30 seconden opgelost, ben maanden bezig geweest zelfs de Microsoft Helpdesk kon geen oplossing aandragen.

https://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/windows_10-files/dune-media-player-shared-mappen-windows-10-smb/7ab3d7f4-fb0e-4e2f-926c-8033662179a0

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1845443

Grtz.
« Laatst bewerkt op: april 28, 2018, 06:41:53 pm door polypenko »

johnberg

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 75
    • Bekijk profiel
Re: Ik krijg SMB niet werkende...
« Reactie #7 Gepost op: april 30, 2018, 12:10:39 pm »
@Polypenko,

Dit is eigenlijk precies hetzelfde verhaal als wat ik had met mijn LibreElec box als server.
SMB v1 is standaard niet geïnstalleerd in Windows 10 versie 1709.

Citaat EricR:
Dit is inderdaad in een hoop gevallen het probleem, SMB v2 wordt als het goed is wel ondersteund maar v3 niet

Ik begin toch echt te denken dat de Dune HD Lite SMB v2 niet ondersteunt anders zouden wij bovenstaande problemen niet gehad hebben.
Via Ipad Filebrowser en Windows PC kon ik SMB v2 in mIjn LibreElec box wel benaderen, maar in de Dune kreeg ik die melding van geen toegangsrechten.
Maar goed, met SMB v1 is het opgelost, maar dit schijnt weer niet zo veilig te zijn.
« Laatst bewerkt op: april 30, 2018, 12:17:00 pm door johnberg »