Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Casa

Pagina's: [1] 2 3
1
Dune HD Solo Lite / Re: [Opgelost] wanneer nieuwe firmware?
« Gepost op: september 28, 2019, 03:45:31 pm »
Haha, spannend. Lekkere informatie ook. Maar even afwachten dus. Of wie waagt de sprong in het diepe?

"This version is a small update which includes a few new features, improvements and fixes.
In particular, this version includes some of the changes previously implemented in the firmware of newer models (in r13 firmware versions).
NOTE: There were a lot of internal changes, so this version probably includes some bugs (will be fixed in further versions).
More detailed information will become available later."

2
Dune HD Solo Lite / Re: [Opgelost] wanneer nieuwe firmware?
« Gepost op: april 17, 2019, 10:23:44 am »
zo weer een jaar later ;D  zijn er toch maar mooi ingetrapt.
Deze waardeloze support had ik van Dune niet verwacht.

Eens. Door veel mensen zijn allerlei mooie, vaak voor de hand liggende, suggesties gedaan. De verwachting werd inderdaad gewekt dat daar wat mee gedaan zou worden in de firmware, maar helaas...

3
Firmware Requests / Re: Audioproblemen Dune HD Solo Lite
« Gepost op: augustus 21, 2018, 09:48:38 am »
Het uitvoerformaat dat ik gebruik is "Audio-out (Optisch/HDMI ARC)". Vervolgens kan ik de instellingen voor Digitaal geluid uit configureren. Die instellingen staan denk ik ook wel goed. Ik kan kiezen voor automatisch of PCM. Staat bij mij op automatisch. Volgens de handleiding:

               Geluidsinvoer       Digitale audiouitvoer
Automatisch    MPEG                PCM
               Dolby Digital       Dolby Digital
               Dolby Digital Plus  Dolby Digital
               HE-AAC              Dolby Digital
               DTS                 DTS / PCM
               DTS Express         PCM
               DTS-HD MA           PCM / DTS
PCM            Alle                PCM


Daaronder in de handleiding staat nog een instelling: DTV audio-instelling. Ik weet niet zeker of dat bij mijn tv ook zo is. In de handleiding staat:

"Wanneer er verschillende audiotypen bestaan in een ingangssignaal, kunt u met deze functie het gewenste audiotype kiezen.
Bij de instelling Automatisch is de zoekvolgorde HE-AAC → Dolby Digital Plus → Dolby Digital → MPEG en vindt de uitvoer plaats in de eerste audio-indeling die wordt gevonden.
  • De zoekvolgorde kan variëren per land: HE-AAC → Dolby Digital Plus → Dolby Digital → MPEG.
  • Als de geselecteerde audio-indeling niet wordt ondersteund, kan een andere audio-indeling voor de uitvoer worden gebruikt.
  • Deze functie is alleen beschikbaar bij bepaalde modellen of in bepaalde landen."
Ze hebben het dus alleen over een instelling Automatisch. Thuis nog even kijken of ik daar ook iets kan instellen. Maar als ik het zo goed begrijp, kan hij dus redelijk wat formaten aan. De meeste passt hij dan door als Dolby Digital of DTS en dat kan mijn receiver weer goed aan! In het display van de receiver staat bij 5.1 dan ook altijd "Dolby Digital" of "DTS". Maar via de Dune dus soms stereo, afijn zie tabel in eerste bericht.

4
Firmware Requests / Re: Audioproblemen Dune HD Solo Lite
« Gepost op: augustus 16, 2018, 04:02:19 pm »
Het is inderdaad een oud dingetje en begint ook kuren te krijgen. Mijn volgende wordt denk ik, omdat ik muziekliefhebber ben, de Arcam AVR380, maar ja, dat wordt wel vrij prijzig. Wel kan ik de boel dan op dezelfde manier als bij jou aansluiten, wat ook mijn voorkeur heeft.

Dat gezegd hebbende, de genoemde formaten kan de receiver wel degelijk aan. Die jij noemde inderdaad niet. Die kom ik ook tegen, maar daar klaag ik hier niet over, hoewel het mooi zou zijn als passthrough een fallback zou kunnen hebben naar formaten die de receiver wel aan kan. Zoals je in de tabel ziet, komt er met de genoemde formaten wel 5.1 uit als ik het (met LG Smart Share) rechtstreeks op de tv afspeel. En op één na ook met mijn oude Mede8er ;

5
Firmware Requests / Re: Audioproblemen Dune HD Solo Lite
« Gepost op: augustus 15, 2018, 01:54:03 pm »
Ja klopt: Dune -> tv via hdmi en tv -> AVR via optisch. De AVR pakt dus gelijk tv uitzendingen en media afgespeeld met LG Smart Share mee op hetzelfde kanaal van de AVR. De resultaten in de kolom "TV" zijn afgespeeld met LG Smart Share.

Ik heb een Arcam AVR100 receiver.

6
Firmware Requests / Audioproblemen Dune HD Solo Lite
« Gepost op: augustus 14, 2018, 01:30:35 pm »
Hallo,

Zoals al eerder vermeld, blijf ik bij veel bestanden problemen met audio houden. Het gaat hierbij vrijwel altijd om mainstream films of series. Persoonlijk ben ik dusdanig gecharmeerd van 5.1 kanaals geluid, dat ik media met stereo geluid nooit bekijk (tenzij het in stereo is opgenomen bijvoorbeeld omdat het oud materiaal is). Het probleem is dat ik in plaats van 5.1 kanaals heel vaak stereo krijg en soms zelfs geen geluid. Ik hoop dat de ontwikkelaars van Dune hierin verbetering kunnen brengen. Dit natuurlijk in de hoop dat er überhaupt nog wordt ontwikkeld aan de firmware.

Omdat er in diverse topics wel eens wordt gevraagd naar details heb ik een kleinschalig onderzoekje gedaan met zes verschillende bestanden van Game Of Thrones. M.b.v. MediaInfo heb ik de audio-eigenschappen bij deze bestanden gezocht. Hopelijk helpt dit de ontwikkelaars. Eventueel kan ik dit onderzoekje uitbreiden.

Aangezien ik een LG tv (uit 2015) heb die ook HEVC bestanden kan afspelen, heb ik die ook in het onderzoekje meegenomen alsmede een Mede8er med800x3d. Daarnaast gebruik ik een AV Receiver die met een optische kabel aan de tv gekoppeld is. Zowel de TV als de Dune en de Mede8er staan op passthrough (Dune: digitale audiomodus staat op "origineel (bitsream)".

De resultaten:

Type    MediaInfo        Dune             TV        med800x3d
-------------------------------------------------------------
H.264   6ch AC-3         5.1              5.1       5.1
H.264   6ch E-AC-3       niets/stereo *   5.1       5.1
HEVC    6ch AAC (LC)     stereo           5.1       n.v.t.
HEVC    8ch AAC (LC)     stereo           5.1       n.v.t.
H.264   6ch HE-AAC / LC  stereo           5.1       stereo
H.264   6ch AC-3         stereo           5.1       5.1

* Geen geluid. Nadat ik de audio output optie "Digitale
audiomodus" in het Dune menu heb veranderd van "origineel
(bitsream)" naar "PCM (decodeer)" wel stereo!


Opvallend:
  • E-AC-3 doet 5.1 op tv en Med8er en niets(!) op de Dune, tenzij zie *, dan stereo
  • AAC (LC) doet in deze twee gevallen wel 5.1 op de tv en niet op de Dune (niet zeker of het aan wel/niet HEVC ligt)

Met name dat tweede punt lijkt buiten het onderzoekje veel voor te komen, vooral bij HEVC (H.265) bestanden. Dit lijkt me ook iets dat door Dune op te lossen moet zijn aangezien de tv wel 5.1 afspeelt.

Mochten de ontwikkelaars nog vragen hebben of vervolgonderzoek willen, hoor ik het graag ;)

Groeten,

Casa

7
Firmware Requests / Re: Tips voor update
« Gepost op: mei 15, 2018, 09:08:24 am »
"Wat betreft punt 3; het decoderen van Dolby True HD gaat helaas niet door een beperking op chipset niveau, dit heeft te maken met rechten."

@EricR: Dat is dan niet best voor een mediaplayer! Geen goede keuze van chipset dus? Er is best veel content nu beschikbaar in True HD. Of werkt dat op geen enkele mediaplayer?

8
Firmware Requests / Re: Tips voor update
« Gepost op: mei 15, 2018, 09:01:31 am »
Johnberg, wat bedoel je met 'zoomt de filmscene zelf in'? Misschien doet je televisie automatisch zoomwerk voor je?

Zelf doe ik trouwens niet aan zoomen; ik kijk alles op het formaat dat wordt aangeboden door de filmmaker.

9
Firmware Requests / Re: Nieuwe Firmware voor de Dune HD Lite.
« Gepost op: maart 15, 2018, 08:40:03 am »
Over nieuwe firmware gesproken. Er was toch een sectie op het forum voor kennisgevingen van nieuwe firmware? Kan ik die niet vinden of is die er niet meer?

10
Firmware Requests / Re: Nieuwe Firmware voor de Dune HD Lite.
« Gepost op: maart 15, 2018, 08:29:30 am »
@Polypenko: ik ben het met je eens hoor. Aangezien ik toch niet zoveel 4k films kijk en de helft van de HEVC bestanden het toch al niet (goed) doen, zit ik er zelfs aan te denken om mijn Mede8er weer als player te gebruiken. Zo'n veel betere interface. Dan zie ik vervolgens wel wanneer er een keer nieuwe firmware is en of dat dan een adequate verbetering is...

11
Dune HD Solo Lite / Re: Probleem met afspelen codec MPEG-4 VISUAL
« Gepost op: december 12, 2017, 01:26:48 pm »
Bepaalde wat oudere videoformaten worden inderdaad niet volledig ondersteund, wanneer een conversie dat verhelpt is dat aan te bevelen. Het snelheidsverschil met de MED400 is dat meer dan waard ;D

Ja, dit vind ik echt net te gemakkelijk. En wel om twee redenen:

1. In mijn ervaring gaat juist met moderne codecs veel dingen mis met de Dune. En dan vooral bij 4k bestanden en HEVC bestanden. Daar gaan vooral vaak dingen mis met audio, maar ook met video. Terwijl afspelen via de software van de tv in veel gevallen goed gaat. Zie bijvoorbeeld http://dunehd-forum.nl/index.php?topic=97.0 en http://dunehd-forum.nl/index.php?topic=101.0.

2. Waarom niet die oude codecs ondersteunen (tenzij het een rechtenkwestie is)? Het verplicht moeten converteren vind ik niet echt klantvriendelijk.

Ik blijf de Dune een mooi apparaat vinden, maar de ondersteuning van codecs vind ik erg tegenvallen.

Daarnaast wekt de snelheidsvergelijking met de Mede8er enige irritatie op omdat er nog zoveel aan de Mede8er beter is en die zaken hier door verschillende mensen in de firmware request afdeling zijn aangegeven. Hiervan is nog niets toegepast en er wordt ook totaal niet gecommuniceerd of er aan wordt gewerkt en zo ja aan welke verzoeken.

Zo werkte bijvoorbeeld de Yadis achtige oplossing op de Mede8er beter omdat met het scherm met de grote poster en informatie per film direct gebladerd kon worden door de films. Dat kan niet met Yadis en ook niet met My Collection. En dan hebben we nog het minimale 'doorspoelscherm', het zonder versnelling spoelen door films èn zonder versnelling scrollen door bestandenlijsten en de reeds gezien indicator die ontbreekt.

Ik zou graag horen of er aan de firmware requests en codecs wordt gewerkt en zo ja aan welke.

Groeten,

Casa

12
Dune HD Solo Lite / Re: Schermhelften draaien verticaal om
« Gepost op: november 16, 2017, 11:52:15 am »
Hoi Eric,

Dan zou ik even in mijn geheugen moeten graven welke film ik keek die laatste keer dat het gebeurde. Wellicht kan ik het bij dezelfde film reproduceren. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het willekeur is. Ik zal in het vervolg noteren wat ik deed als het zich nog een keer voordoet.

Andere tv weet ik niet. Ik gebruik de receiver alleen als eindstation voor het geluid (via de televisie).

Groeten,

Marcel

13
Dune HD Solo Lite / Schermhelften draaien verticaal om
« Gepost op: november 16, 2017, 10:30:16 am »
Hallo,

De laatste tijd heb ik meerdere keren een zeer gek probleem ervaren. Het lijkt zich op willekeurige momenten voor te doen, maar de laatste keer was het bij het stoppen van een film.

Het probleem: bij zowel de interface als een film draaien de linkerhelft en de rechterhelft van het scherm om! Oftewel de linkerhelft staat aan de rechterkant en de rechterhelft aan de linkerkant ;)

De enige manier om het te verhelpen tot nu toe is om de Dune te herstarten. Ik heb het idee dat het sinds de laatste update zou kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker.

Niemand van jullie die dit ook gehad heeft??

Groeten,

Casa

14
Dune HD Solo Lite / Re: 6 channel AAC LC wordt in stereo weergegeven
« Gepost op: september 19, 2017, 10:41:24 am »
Hallo Eric,

Oké ik begrijp het. Maar hopelijk kan de ondersteuning dan uitgebreid worden? Want nu gaat het erop lijken dat ik alles van tevoren moet gaan checken, wat het gemak niet ten goede komt ;)

Op de Mede8er had ik deze problemen nooit, maar ik zal binnenkort testen hoe deze bestanden het daar doen. Maar gekker nog is dat de tv het wel ondersteunt, terwijl het daar toch meestal veel beperkter is.

Groeten,

Casa

15
Dune HD Solo Lite / Re: 6 channel AAC LC wordt in stereo weergegeven
« Gepost op: september 07, 2017, 11:13:14 pm »
Hallo Eric,

Thanks.

Passthrough vind ik niet bij de instellingen.

Zie bijlage voor zoals ik het nu heb ingesteld. De andere optie bij de tweede regel is 'PCM (decodeer)'. Misschien bedoelde je die (dat hij daar niet op moet staan)?

Overigens: DTS en Dolby Digital doen het bij de meeste bestanden wel.

Groeten,

Casa

Pagina's: [1] 2 3