Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Casa

Pagina's: [1]
1
Firmware Requests / Audioproblemen Dune HD Solo Lite
« Gepost op: augustus 14, 2018, 01:30:35 pm »
Hallo,

Zoals al eerder vermeld, blijf ik bij veel bestanden problemen met audio houden. Het gaat hierbij vrijwel altijd om mainstream films of series. Persoonlijk ben ik dusdanig gecharmeerd van 5.1 kanaals geluid, dat ik media met stereo geluid nooit bekijk (tenzij het in stereo is opgenomen bijvoorbeeld omdat het oud materiaal is). Het probleem is dat ik in plaats van 5.1 kanaals heel vaak stereo krijg en soms zelfs geen geluid. Ik hoop dat de ontwikkelaars van Dune hierin verbetering kunnen brengen. Dit natuurlijk in de hoop dat er überhaupt nog wordt ontwikkeld aan de firmware.

Omdat er in diverse topics wel eens wordt gevraagd naar details heb ik een kleinschalig onderzoekje gedaan met zes verschillende bestanden van Game Of Thrones. M.b.v. MediaInfo heb ik de audio-eigenschappen bij deze bestanden gezocht. Hopelijk helpt dit de ontwikkelaars. Eventueel kan ik dit onderzoekje uitbreiden.

Aangezien ik een LG tv (uit 2015) heb die ook HEVC bestanden kan afspelen, heb ik die ook in het onderzoekje meegenomen alsmede een Mede8er med800x3d. Daarnaast gebruik ik een AV Receiver die met een optische kabel aan de tv gekoppeld is. Zowel de TV als de Dune en de Mede8er staan op passthrough (Dune: digitale audiomodus staat op "origineel (bitsream)".

De resultaten:

Type    MediaInfo        Dune             TV        med800x3d
-------------------------------------------------------------
H.264   6ch AC-3         5.1              5.1       5.1
H.264   6ch E-AC-3       niets/stereo *   5.1       5.1
HEVC    6ch AAC (LC)     stereo           5.1       n.v.t.
HEVC    8ch AAC (LC)     stereo           5.1       n.v.t.
H.264   6ch HE-AAC / LC  stereo           5.1       stereo
H.264   6ch AC-3         stereo           5.1       5.1

* Geen geluid. Nadat ik de audio output optie "Digitale
audiomodus" in het Dune menu heb veranderd van "origineel
(bitsream)" naar "PCM (decodeer)" wel stereo!


Opvallend:
  • E-AC-3 doet 5.1 op tv en Med8er en niets(!) op de Dune, tenzij zie *, dan stereo
  • AAC (LC) doet in deze twee gevallen wel 5.1 op de tv en niet op de Dune (niet zeker of het aan wel/niet HEVC ligt)

Met name dat tweede punt lijkt buiten het onderzoekje veel voor te komen, vooral bij HEVC (H.265) bestanden. Dit lijkt me ook iets dat door Dune op te lossen moet zijn aangezien de tv wel 5.1 afspeelt.

Mochten de ontwikkelaars nog vragen hebben of vervolgonderzoek willen, hoor ik het graag ;)

Groeten,

Casa

2
Dune HD Solo Lite / Schermhelften draaien verticaal om
« Gepost op: november 16, 2017, 10:30:16 am »
Hallo,

De laatste tijd heb ik meerdere keren een zeer gek probleem ervaren. Het lijkt zich op willekeurige momenten voor te doen, maar de laatste keer was het bij het stoppen van een film.

Het probleem: bij zowel de interface als een film draaien de linkerhelft en de rechterhelft van het scherm om! Oftewel de linkerhelft staat aan de rechterkant en de rechterhelft aan de linkerkant ;)

De enige manier om het te verhelpen tot nu toe is om de Dune te herstarten. Ik heb het idee dat het sinds de laatste update zou kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker.

Niemand van jullie die dit ook gehad heeft??

Groeten,

Casa

3
Dune HD Solo Lite / 6 channel AAC LC wordt in stereo weergegeven
« Gepost op: augustus 29, 2017, 07:46:20 pm »
Hallo,

Weer een audioprobleem. 6 channel AAC LC wordt in stereo weergegeven. Het betreft een MKV met 3d video.

Groeten,

Casa

4
Firmware Requests / audio codec Opus werkt niet
« Gepost op: augustus 10, 2017, 03:04:31 pm »
Goedemiddag,

Ik heb mkv bestanden (x265/HEVC) waarbij de audiostream niet werkt op de Dune. Op de computer doet de audio het wel. Het gaat om het formaat Opus. Zie ook http://opus-codec.org/.

Format                           : Opus
CodecID                          : A_OPUS
Channel(s)/String                : 6 channels
ChannelPositions                 : Front: L C R, Rear: L R, LFE
SamplingRate/String              : 48.0 KHz
Compression_Mode/String          : Lossy

Is er kans dat dit met een firmware update verholpen kan worden?

Groeten,

Casa

5
Dune HD Solo Lite / My Collection films én series
« Gepost op: juni 20, 2017, 03:15:38 pm »
Hallo,

Klopt het dat films en series niet als afzonderlijke onderdelen zijn te indexeren en dus niet gescheiden te doorbladeren zijn? Ik weet dat je een deel van een collectie kunt bekijken door per bron (map) te bladeren, maar ik heb meerdere bronnen voor films en één bron voor series. Als ik een film wil kijken, wil ik niet al die series ertussen zien. Als ik het me goed herinner, gaat het indexeren van series sowieso niet al te best.

Als ik hem vergelijk met Yadis: daar kun je direct bij het starten kiezen voor films of series. Daarna krijg je pas genres etc.

Groeten,

Marcel

6
Firmware Requests / Firmware verzoekjes
« Gepost op: juni 09, 2017, 04:35:08 pm »
Hallo!

Omdat ik ook een Mede8er heb, kan ik uitspraken doen over wat ik aan de een fijner vind dan aan de ander. Er zijn gelukkig veel dingen die ik aan de Dune fijner vind! ;)

Toch zijn er ook dingen die ik aan de Mede8er echt heeeeel veel fijner vind. En in dit verzoekje wil ik ingaan op een paar punten.

1. Het scherm dat verschijnt bij het spoelen door een mediabestand. Echt heel onhandig als je Mede8er gewend bent en wel om de volgende redenen (zie Mede8er voor inspiratie):
a. Heel graag wil ik in de horizontale tijdbalk het begintijdstip (0:00:00), huidige tijdstip, tijdstip waar momenteel naar toe gespoeld wordt en eindtijdstip van de film zien. Dus 4 stuks.
b. De tijdbalk inkleuren: van 0:00:00 tot huidige tijdstip bijvoorbeeld donkerblauw en van huidige tijdstip tot tijdstip waar momenteel naar toe wordt gespoeld lichtblauw en de rest transparant. Zo zie je heel duidelijk waar je bent en waar je naar toe gaat.
c. Extra informatie als bestandsnaam, evt. huidige geluids- en ondertitelspoor, etc.
d. De weergave bovenin het scherm in plaats van in het midden van het scherm. Nu wordt het belangrijkste deel van de film bedekt met de 'balk'.

2. Zowel scrollen door bestandslijsten als spoelen door een film gaat op constante snelheid. Ook als je het knopje van de afstandsbediening vasthoudt. Heel mooi zou zijn als in beide gevallen de snelheid steeds hoger wordt, naarmate je de knop langer indrukt. Zie ook Mede8er. Het is echt lastig dat je soms zeer lang moet drukken om naar het einde te scrollen of te spoelen! Ik weet dat er andere knopjes zijn om het sneller te kunnen doen, maar 1 knopje voor verder en 1 knopje voor terug zou makkelijker zijn.

3. Wel of niet hervatten van de film waar je gebleven bent. De twee opties bij de instellingen zijn nu: bij het begin beginnen of hervatten. Graag een derde optie erbij: laat de gebruiker kiezen indien de film al een keer is gestart.

4. In bestandslijsten, maar eigenlijk ook in filmhoezen een indicator tonen bij films die al bekeken zijn (voor > bijna 100%).

Edit: aanvulling, zie deze post: http://dunehd-forum.nl/index.php?topic=76.msg722#msg722

Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn en of ik het verzoek hier op de juiste plek doe.

Groeten,

Casa

7
Dune HD Solo Lite / [Opgelost] NFS lukt niet
« Gepost op: juni 01, 2017, 03:31:19 pm »
Hallo,

Ik heb een SMB share gemaakt naar een share op mijn NAS. Als ik dit in de instellingen van de share omzet naar NFS, kan er geen verbinding meer worden gemaakt.

1. Wat doe ik fout?
2. Waarom is het niet mogelijk om direct te kiezen voor NFS in plaats van SMB?

Groeten,

Casa

8
Dune HD Solo Lite / YADIS
« Gepost op: mei 24, 2017, 09:56:53 am »
Hallo,

Met YADIS een videowall gemaakt. Dit werkt eenvoudig en bijna perfect. Op dit moment heb ik twee vragen:

1. Je kunt door een scherm met rijen en kolommen van filmhoezen scrollen en een film selecteren om de grote filmposter met info te bekijken. Ik wil graag, net als bij de Mede8er, na het bekijken van de info van een film niet terug hoeven gaan naar het scherm met filmhoezen maar direct doorbladeren naar de filmposter met info van de volgende film. Hoe?
2. Hoe kan ik onderscheid maken tussen 3d en niet-3d films? Nu is zowel in het scherm met filmhoezen als op de filmposter hiervan niets te zien?

Tenslotte: ik heb My Collection ook geprobeerd, maar vond ik toch minder. Is de verwachting dat dit in de toekomst nog wordt ontwikkeld en mooier en functioneler wordt? In de Mede8er was het sinds enige tijd bijvoorbeeld ook mogelijk om trailers te bekijken.

Groeten,

Marcel

Pagina's: [1]